Skip to content

 

Fotorondreis Peloponnesus

Adembenemende landschappen en fotogenieke Griekse dorpjes

Leg het onbekende Griekenland vast

De Peloponnesus is het grootste schiereiland van Griekenland, met een eeuwen oude cultuur, een bergachtig landschap, veel traditionele dorpjes en de bijna constante geur van de zee. Een hoogwaardig gastronomisch gebied, met gezellige terrasjes en zonnige stranden, en nog niet echt toeristisch.
 
Wij hebben een actieve fotorondreis voor je georganiseerd met veel fotomomenten, waarbij je wordt begeleid door onze fotograaf.

Ik heb zoveel geleerd onderweg en ik ben eindelijk blij met mijn reisfoto’s!

Voor beginners en gevorderden

Deze reis is bestemd voor de enthousiaste amateurfotograaf, zowel beginner als gevorderde. Want mede door de kleinschaligheid van onze reizen wordt de begeleiding op ieders individuele kennis en ervaring afgestemd.

 

We besteden aandacht aan de techniek van het fotograferen, maar ook aan het kijken, aan compositie en aan het verbeelden van dat wat je wilt laten zien. Fotograferen is tenslotte een manier om een verhaal te vertellen.

Begeleiding

Suzana Gulevska is uw reisleider.

 

Suzana woont zowel in Nafplion als in Nederland en spreekt vloeiend Grieks en Nederlands.

 

Sjaak Henselmans is ruim 35 jaar professioneel fotograaf en zal u bij het fotograferen tijdens de reis tips geven, begeleiden en inspireren.

Data 2023

 

  • 14 – 21 mei
    8-daagse fotorondreis onder begeleiding van Suzana Gulevska en fotograaf Sjaak Henselmans
  • Maximaal 12 personen. Niet-fotograferende partners zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Wijzigingen voorbehouden.

 

€ 1.650,-*

Toeslag 1-persoonskamer per week € 175,-

* Exclusief vlucht.

Vissersbootjes aan de kade van het havenstadje Githion.

Programma in het kort

 

Deze reis volgen we een route door het prachtige ongerepte landschap en authentieke dorpen van de Peloponnesus. Na een eerste overnachting bij Korinthe rijden we langs de noordkust van de Peloponnesus. In Diakopto nemen we een tandradbaantje door de bergen naar het op 750 meter hoog gelegen Kalavrita. We bezoeken het ‘hangende’ klooster van Dimitsana, we eten kastanjegerechten in Kastanitsa en zwemmen in Astros.

 

Vervolgens steken we het Parnongebergte over en bezoeken het ruige berggebied van Mani, met zijn bekende gefortificeerde woontorens. We brengen een hele dag door in het fotogenieke, middeleeuwse, vestingstadje Monemvasia. We sluiten de reis af met een bezoek aan het gezellige Nafplion, de voormalige hoofdstad van Griekenland.

 

Verschillende soorten fotografie

Op bovengenoemde locaties gaan we met verschillende fotografische disciplines aan de slag (landschaps­fotografie, reisfotografie, architectuur­fotografie en straatfotografie), en we stoppen ook regelmatig voor mooie dingen die zich onderweg aandienen.

 

Je maakt foto’s aan de hand van opdrachten of je gaat op eigen vrije wijze aan de slag, niks moet-veel kan. Met de liefhebbers bespreken we de foto’s regelmatig zodat we elkaar inspireren en van elkaar te kunnen leren.

 

Accommodatie en vervoer

We verblijven onderweg in mooie hotels, eten authentieke Griekse maaltijden in lokale taverna’s. We reizen per minibusje.

 

Programma per dag*

Klik op de dag voor meer informatie.

*Wijzigingen voorbehouden.

 

Route

Een indruk van wat je zoal tegenkomt tijdens de rondreis over de Peloponnesus…