Skip to content

 

Fotorondreis Centraal Griekenland

Adembenemende landschappen en fotogenieke Griekse dorpjes

Een onbekend deel van Griekenland

Centraal Griekenland is bij weinig reizigers bekend als bestemming en dat is geheel onterecht! Er is veel te doen en te zien. Het gebied bestaat uit prachtig bergachtig landschap en heeft mooie kusten. Onbekend heeft echter ook zijn voordelen. Het wordt nog niet overspoeld door toeristen.

 

Wij hebben een actieve fotorondreis voor je georganiseerd met veel fotomomenten, waarbij je wordt begeleid door onze professionele fotograaf.

Ik heb zoveel geleerd onderweg en ik ben eindelijk blij met mijn reisfoto’s!

Voor beginners en gevorderden

Deze reis is bestemd voor de enthousiaste amateurfotograaf, zowel beginner als gevorderde. Want mede door de kleinschaligheid van onze reizen wordt de begeleiding op ieders individuele kennis en ervaring afgestemd.

 

We besteden aandacht aan de techniek van het fotograferen, maar ook aan het kijken, aan compositie en aan het verbeelden van dat wat je wilt laten zien. Fotograferen is tenslotte een manier om een verhaal te vertellen.

Begeleiding

Suzana Gulevska is uw reisleider.

 

Suzana woont zowel in Nafplion als in Nederland en spreekt vloeiend Grieks en Nederlands.

 

Sjaak Henselmans is ruim 35 jaar professioneel fotograaf en zal u bij het fotograferen tijdens de reis tips geven, begeleiden en inspireren.

Data 2023

 

  • 8 t/m 16 oktober
    9-daagse fotorondreis onder begeleiding van Suzana Gulevska en fotograaf Sjaak Henselmans
  • Maximaal 12 personen. Niet-fotograferende partners zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Wijzigingen voorbehouden.

 

€ 1.850,-*

Toeslag 1-persoonskamer per week € 300,-

* Exclusief vlucht.

Akropolis, Athene

Programma in het kort

Tijdens deze reis trekken we van de west- naar de oostkant van Centraal Griekenland. We vliegen naar het havenplaatsje Preveza, waar we de eerste twee overnachtingen hebben geboekt. Na een aantal excursies, o.a. naar de bekende stenen brug van Arta en het imposante beeld ‘Dans van Zalongo’, reizen we naar de kust van de Golf van Korinthe, tegenover de Peloponnesus. Onderweg fotograferen we de indrukwekkende brug van Rio naar Antirio, die de Peloponnesus verbindt met het vasteland. We bereiken het pittoreske havenplaatje Nafpaktos, waar we de volgende twee nachten verblijven en daar het achterland verkennen. We volgen dan de kustweg tot Galaxidi, waarna we weer de bergen intrekken naar Delfi en Arachova. Deze bruisende wintersportplaats is onze volgende overnachtingsplek. We bezoeken het magistrale klooster van Ossio Lucas, maken een ronde om de berg Parnassos, via de dorpen Tithorea en Polidrossos. Onderweg naar onze eindbestemming Athene bezoeken we nog bronnen en watermolens in Livadia. 

Verschillende soorten fotografie

Op bovengenoemde locaties gaan we met verschillende fotografische disciplines aan de slag (landschapsfotografie, reisfotografie, architectuurfotografie en straatfotografie) en we stoppen ook regelmatig voor mooie plaatjes die zich onderweg aandienen.

 

Je maakt soms foto’s aan de hand van opdrachten of je gaat op eigen vrije wijze aan de slag; niks moet, veel kan. Met de liefhebbers bespreken we de foto’s regelmatig zodat we elkaar inspireren en van elkaar te kunnen leren.

 

Accommodatie en vervoer

We verblijven onderweg in mooie hotels, eten authentieke Griekse maaltijden in lokale taverna’s en reizen met een kleine groep met minibusjes.

Programma per dag*

*Wijzigingen voorbehouden.

 

Route

Een indruk van wat je zoal tegenkomt tijdens de fotoreis in Centraal Griekenland…