Skip to content

Fotorondreis Noord- en West-Griekenland

Van Thessaloniki naar Corfu

Grieks Macedonië en Epirus

Noord- en West-Griekenland is een ruig en bergachtig gebied. Het Pindosgebergte, een uitgestrekte bergmassief met toppen van ruim 2600 meter, dat zich uitstrekt van de grens van Albanië naar het zuiden, vormt de natuurlijke grens tussen de westelijke provincie Epirus en Grieks Macedonië in het noorden en Thessalië verder naar het zuiden. Het wordt ook wel de ruggengraat van Griekenland genoemd.

 

Wij hebben een actieve fotorondreis voor je georganiseerd met veel fotomomenten, waarbij je wordt begeleid door onze fotograaf.

Ik heb zoveel geleerd onderweg en ik ben eindelijk blij met mijn reisfoto’s!

Voor beginners en gevorderden

De reis is geschikt voor de enthousiaste amateurfotograaf, zowel beginner als gevorderde. Mede door de kleinschaligheid van onze reizen, wordt de begeleiding op de individuele kennis en ervaring van de deelnemers afgestemd.

 

We besteden veel aandacht aan de techniek van het fotograferen, maar ook aan het kijken, aan compositie en aan het verbeelden van dat wat je wilt laten zien.

Begeleiding

Suzana Gulevska is uw reisleider.

 

Suzana woont zowel in Nafplion als in Nederland en spreekt vloeiend Grieks en Nederlands.

 

Sjaak Henselmans is ruim 35 jaar professioneel fotograaf en zal u bij het fotograferen tijdens de reis tips geven, begeleiden en inspireren.

Data 2023

 

  • Deze reis staat momenteel niet ingepland
    9-daagse rondreis onder begeleiding van Suzana Gulevska en fotograaf Sjaak Henselmans
  • Maximaal 12 personen. Niet-fotograferende partners zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Wijzigingen voorbehouden.

 

€ 1.650,-*

Toeslag 1-persoonskamer per week € 150,-

* Exclusief vlucht.

SjH17_02175

Terrasjes in de schaduw van een klassieke arcade in Corfu Stad.

Programma in het kort

Deze reis beginnen we met twee overnachtingen in het bruisende Thessaloniki, de hoofdstad van Grieks Macedonië. Bij het verlaten van de stad voert onze tocht langs de imposante berg Olympus, die als het ware oprijst uit de zee. We zijn dan op weg naar Meteora, beroemd om haar vele kloosters, gebouwd boven op steile rotsformaties.

 

Via Kozani en het bergstadje Metsovo rijden we naar het gebied dat Zagori wordt genoemd. We bezoeken mooie bergdorpjes en de beroemde Vikos-kloof met haar vele oude stenen bruggen, nog uit de tijd van de Turkse bezetting. Turkse invloed is ook ook te proeven is in de uitgebreide en zeer smakelijke keuken. In de twintiger jaren van de vorige eeuw werd een grote groep ethnische Grieken verdreven uit de steden aan de oostkust van Turkije en het gebied rond de Zwarte Zee. Zij vestigden zich vooral in Noord Griekenland en brachten hun culinaire traditie mee.

 

Via de aan het gelijknamige meer gelegen Ioanina komen we aan in de havenplaats Igoumenitsa, vanwaar we oversteken naar Corfu met zijn charmante, van oorspong Italiaanse, hoofdstad Kerkyra.

 

Verschillende soorten fotografie

Op bovengenoemde locaties gaan we met verschillende fotografische disciplines aan de slag (landschaps­fotografie, reisfotografie, architectuur­fotografie en straatfotografie), en we stoppen ook regelmatig voor mooie dingen die zich onderweg aandienen.

 

Je maakt foto’s aan de hand van opdrachten of je gaat op eigen vrije wijze aan de slag, niks moet-veel kan. Met de liefhebbers bespreken we de foto’s regelmatig zodat we elkaar inspireren en van elkaar te kunnen leren.

 

Accommodatie en vervoer

We verblijven onderweg in mooie hotels, eten authentieke Griekse maaltijden in lokale taverna’s. We reizen per minibusje.

Programma per dag

Klik op de dag voor meer informatie.

Route

route-noord-west-griekenland

Een indruk van wat je zoal tegenkomt tijdens de fotografierondreis door Noord- en West-Griekenland…