Skip to content

Fotorondreis Noord-Macedonië

Een geweldige mix van historie, cultuur en natuur

Macedonië, het pareltje van de Balkan

Macedonië biedt een geweldige mix van historie, cultuur en natuur. Het land heeft hoge bergen en heldere meren, vele rijk gedecoreerde kerken, kloosters en moskeeën. Prehistorische opgravingen, indrukwekkende stadjes met kleurrijke markten en levendige bazaars.

 

Wij brengen je op deze fotorondreis naar de mooiste plekjes en begeleiden je bij het fotograferen van dit gevarieerde aanbod. Naast het fotograferen is er natuurlijk ruimte voor ontspanning en gezelligheid met elkaar.

We eten onderweg traditionele gerechten uit de Macedonische keuken en drinken heerlijke lokale wijnen in gezellige restaurants, soms opgeluisterd door traditionele livemuziek.

Wat een prachtig land om vast te leggen…

Voor beginners en gevorderden

Onze reis is kleinschalig (6-12 pers) waardoor we de deelnemers kunnen begeleiden op grond van hun individuele kennis en ervaring in de fotografie.

 

Begeleiding

Suzana Gulevska is uw reisleider.

 

Suzana woont zowel in Nafplion als in Nederland en spreekt vloeiend Grieks en Nederlands.

 

Sjaak Henselmans is ruim 35 jaar professioneel fotograaf en zal u bij het fotograferen tijdens de reis tips geven, begeleiden en inspireren.

Data 2024

 

  • Deze reis staat momenteel niet ingepland
    9-daagse rondreis onder begeleiding van Suzana Gulevska en fotograaf
    Sjaak Henselmans
  • Maximaal 12 personen. Niet-fotograferende partners zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Wijzigingen voorbehouden.

 

€ 1.650,-*

Toeslag 1-persoonskamer per week € 150,-

* Exclusief vlucht.

fotografiereis-peloponnesus

Kleurrijk interieur van een moskee in Tetovo een stadje in het Noord-Westen van Macedonië.

Programma in het kort

Onze reis begint in de huidige hoofdstad Skopje met zijn nieuwe historische centrum en levendige bazaar. Vandaar reizen we via de bijzondere beschilderde moskee in Tetovo naar het zuidelijke stadje Ohrid, bekend om zijn vele culturele en historische bezienswaardigheden en niet in de laatste plaats door zijn ligging aan het kristalheldere grote meer. We varen naar de bron van het meer bij het beroemde klooster van Sveti Naum, en er is tijd voor een verfrissende duik. We rijden door het nationale park Galichitsa, rijk aan fauna en flora (er leven nog beren en wolven!), naar het Prespa meer. We komen in de gezellige stad Bitola, de voormalige hoofdstad en ook wel ‘Stad van de Consuls’, genoemd. Via de tabaksstad Prilep en de Hellenistische opgravingen in Stobi reizen we naar het noorden, om uiteindelijk in het pittoreske stadje Kratovo uit te komen.

 

Verschillende soorten fotografie

We besteden aandacht aan o.a. landschapsfotografie, straatfotografie, achitectuurfotografie en avondfotografie. Natuurlijk komt de techniek aan bod, maar ook compositie en het kijken en het vertalen van je reisverhaal in beeld. Je fotografeert aan de hand van opdrachten, of je gaat vrij aan de slag, want er kan veel en niks moet. Regelmatig zullen we met de liefhebbers de foto’s bespreken en zo elkaar inspireren en van elkaar leren.

 

Accommodatie en vervoer

We overnachten onderweg in comfortabele hotels en reizen per minibusje.

 

Programma per dag*

Klik op de dag voor meer informatie.

*Wijzigingen voorbehouden.

Route

Een indruk van wat je zoal tegenkomt tijdens de fotografierondreis naar Macedonië…