Skip to content

Rondreis Noord- en West-Griekenland

Van Thessaloniki naar de westkust

Grieks Macedonië en Epirus

Noord- en West-Griekenland is een ruig en bergachtig gebied. Het Pindosgebergte, een uitgestrekte bergmassief met toppen van ruim 2600 meter, dat zich uitstrekt van de grens van Albanië naar het zuiden, vormt de natuurlijke grens tussen de westelijke provincie Epirus en Grieks Macedonië in het noorden en Thessalië verder naar het zuiden. Het wordt ook wel de ruggengraat van Griekenland genoemd.

 

Geweldige begeleiding, Suzana weet zoveel te vertellen over de omgeving.

Begeleiding

Suzana Gulevska is uw reisleider.

 

Suzana woont zowel in Nafplion als in Nederland en spreekt vloeiend Grieks en Nederlands.

Data 2024

 

  • Deze reis staat momenteel niet ingepland
    9-daagse rondreis onder begeleiding van Suzana Gulevska
  • Maximaal 12 personen.

Wijzigingen voorbehouden.

 

€ 1.650,-*

Toeslag 1-persoonskamer per week € 200,-

* Exclusief vlucht.

SjH17_02175

Kleurrijke huisjes langs de kust

Programma in het kort

Deze reis beginnen we met een overnachting in het bruisende Thessaloniki, de hoofdstad van Grieks Macedonië. Bij het verlaten van de stad voert onze tocht in westelijke richting naar Edessa en vervolgens naar de Pozar

 

We zijn dan op weg naar Meteora, beroemd om haar vele kloosters, gebouwd boven op steile rotsformaties.

 

Via Kozani en het bergstadje Metsovo rijden we naar het gebied dat Zagori wordt genoemd. We bezoeken mooie bergdorpjes en de beroemde Vikos-kloof met haar vele oude stenen bruggen, nog uit de tijd van de Turkse bezetting. Turkse invloed is ook ook te proeven is in de uitgebreide en zeer smakelijke keuken. In de twintiger jaren van de vorige eeuw werd een grote groep ethnische Grieken verdreven uit de steden aan de oostkust van Turkije en het gebied rond de Zwarte Zee. Zij vestigden zich vooral in Noord Griekenland en brachten hun culinaire traditie mee.

 

Via de aan het gelijknamige meer gelegen Ioanina komen we aan de westkust, waar we verblijven in het pittoreske badplaatsje Parga. De laatste dag vertrekken we vanaf het vliegveld vanPreveza, even ten zuiden langs de kust.

 

Accommodatie en vervoer

We verblijven onderweg in mooie hotels, eten authentieke Griekse maaltijden in lokale taverna’s. We reizen per minibusje.

 

Programma per dag

Klik op de dag voor meer informatie. Wijzigingen voorbehouden.

Route

Een indruk van wat je zoal tegenkomt tijdens de rondreis door Noord- en West-Griekenland…