Skip to content

Inspirerende en leerzame vakantiefotografie Griekenland

Je vakantie in Griekenland is het moment waarop je vakantiefotografie verwacht. Haarscherp, met prachtige kleuren en een originele compositie. Een vak apart. Dit ga je spelenderwijs aanleren op vakantie met JUMP Travel. Want je kijkt de kunst af van een actieve, professionele fotograaf. Per dag word je beter en dat is te zien aan je vakantiefotografie. Je komt straks terug met een schat aan ervaring, kennis en inspiratie. En natuurlijk een album vol onvergetelijke vakantiefoto’s. En misschien een nieuwe vriend, of meer. Ga mee, schrijf je in voor een van onze Griekenlandreizen.

Vakantiefotografie door heel Griekenland

Griekeland is bij uitstek het land voor vakantiefotografie. Met zo’n rijke historie en cultuur is er haast te veel om te zien. Daarom kies je bij JUMP Travel uit verschillende vakantiereizen:

 

Fotoreis Noord- en West-Griekenland

Een ruig, bergachtig gebied, met een massieve bergtoppen van 2600 meter, als natuurlijke grens tussen Grieks Macedonië en de westelijke provincie Epirus, met in het zuiden Thessalië. Vanuit het bruisende Thessaloniki, langs de uit de zee oprijzende berg Olympus, gaan we naar Meteora met zijn fameuze kloosters op steile rotsformaties. Door de Vikos-kloof vol oude stenen bruggen met Turkse invloeden, langs het meer Ioanina en naar de havenplaats Igoumenitsa, overstekend naar Corfu en uiteindelijk het pittoreske badplaatsje Parga.

 

Fotoreis Griekenland: Peloponnesus

De Peloponnesus is het grootste Griekse schiereiland, met een eeuwenoude cultuur en hoogwaardige gastronomie. Je hebt hier veel om van te genieten. Bijvoorbeeld als je door dit ongerepte en amper toeristische berglandschap aan de zee rijdt. Maar ook in Korinthe en Diakopto waar je in een tandradbaantje door het 750 meter hoge berglandschap Kalavrita gaat. Je ontdekt het ‘hangende klooster’ van Dimitsana, je eet heerlijke lokale kastanjegerechten en neemt eventueel een duik in Kastanitsa.  Hou je camera vooral bij de hand in het ruige berggebied van Mani, waar de wereldberoemde gefortificeerde woontorens staan. En ook het middeleeuwse vestingstadje Monemvasia is uitermate geschikt voor treffende vakantiefotografie.

Kantia op de Peloponnesos

Ook het rustige badplaatsje Ancient Epidavros is gemaakt voor vakantiefotografie in Griekenland. Hier op de Peloponnesos, direct aan zee, fotograferen we de directe omgeving op diverse andere locaties. Zoals het gezellige stadje Nafplion bijvoorbeeld, het karakteristiek plaatsje Poros en het amfitheater van Epidaurus. Hier volg je leerzame workshops over vakantiefotografie en andere relevante onderwerpen.

 

Vrije vakantiefotografie

Je duikt in de vakantiefotografie met inspirerende opdrachten, of je gaat juist aan de slag naar eigen inzicht. In beide gevallen heb je veel aan je gesprekken met de fotograaf en je medereizigers (6 tot 12 personen). Als liefhebbers onder elkaar hun foto’s bespreken, wordt er veel geleerd en gelachen.